Galleri Uggerby Galleri Uggerby

Uggerby: Tolstrupvej 1· Uggerby· 9800 Hjørring Tlf. 98 97 51 41
 
Lønstrup: Strandvejen 89· Lønstrup· 9800 Hjørring· Tlf. 40 52 51 42
 
Hanne Marie Leth Andersen - Keramik

Hanne Marie Leth Andersen - Keramik

Hanne Marie Leth Andersen - Keramik

En leg med ler.
Når jeg arbejder med leret på mit værksted kører observationer, ordspil og former gennem hovedet på mig. Ideer der udspringer af glæden ved at lave sjove og overraskende ting til brug i hverdagen. Jeg har som regel en sproglig pointe i mine ting og det er ord som ” biskopper” der er store drejede tekopper med gejstlige bemalinger, ”pattedyr” som er barmfagre kvindelige væsner i kar eller på stole, ” generalforsamling” som er en forsamling af generaler eller ”Kend din kande”-kanden der henviser til kvindekroppens generøse former.
Badekarret opstod, fordi jeg har en bekendt, som meget ofte og udelukkende tager karbad. Derfor lavede jeg et badekar til ham og ideen greb om sig og i over 10 år har kar i mange størrelser været et af mine mærkevarer.
Mit univers består også af eventyrlige figurer som havfruer, konger, kardinaler, hattedamer, fæhunde, pirater og mange flere.
Det figurative element bruger jeg til at iscenesætte alt det der falder mig ind. Der på kanten af badekarret kan det hele ske.
Jeg er til lertøj og fajance. Den sidste del af min uddannelse på
Kunsthåndværkerskolen i Kolding tog jeg i fajancens mekka, i den norditalienske by
Faenza. Det blev til 12 år i Italien, inden jeg vendte hjem til Danmark med mand og børn for 2 år siden. Undervejs har jeg haft værksted i Syditaliens hovedstad Napoli, hvor jeg også studerede på Kunstakademiet, samt i Umbrien
i Midtitalien.
Men den italienske charme lever videre i den sprælske og samtidig æstetisk
stringente keramik, som ikke kun er til lyst for øjet, men også til brug på bordet. Beholdere i alle afskygninger, opsatser, tallerkener. Hele tiden bliver nye indfald kradset ned i skitsebogen, og nye ting tager form mellem mine hænder.
Beskueren og brugeren skal have en særlig oplevelse, af undren, måske genkendelse. Det skal være personlighed og sjæl, i en leg med ler.

Tilbage

Til oversigt over kunstnere