Galleri Uggerby Galleri Uggerby

Uggerby: Tolstrupvej 1· Uggerby· 9800 Hjørring Tlf. 98 97 51 41
 
Lønstrup: Strandvejen 89· Lønstrup· 9800 Hjørring· Tlf. 40 52 51 42
 
Annette Gulbæk - GLAS Småland, Sverige

Annette Gulbæk - GLAS Småland, Sverige

Annette Gulbæk - GLAS Småland, Sverige

Annette Gulbæk er opvokset i Nordjylland i Danmark, og er i dag virksom i det svenske Glasrige på grund af en stor interesse for glas.

Glas er et spændende og dramatisk materiale at arbejde med – udfordringerne fortsætter uendeligt, og det er kun fantasien, som sætter grænser for nye ideer. Transparent smeltet glas, formes til en statisk form, som skaber tredimensionelle former med optiske variationer.

Processen under udformningen er hurtig og præcis, hvor temperaturen fra glasmassen er afgørende for det færdige resultat.

Annette Gulbæk fortæller om sig selv i de følgende afsnit:
Som ung har jeg været meget interesseret i at arbejde med glas, hvilket gjorde at jeg begyndte mine studier på traditionel vis, med at lære at puste glas på den gamle traditionelle måde på glasskolerne i Kosta ved Kosta Boda glasfabrik i Sverige. Min rejse førte mig videre till Schweiz, hvor jeg arbejdede for Monica Guggisberg & Philip Baldwin, til Anthony Stern i London, til Tchai Munch & Finn Lynggaard i Danmark, til Micke Johansson i Pukeberg, til Jan Erik Ritzman & Sven Åke Carlsson i Transjö og til Ngwenya Glass factory i Swaziland.

For at finde mit eget udtryk og formgivning i glasset, har jag studerat glasformgivning på Glas- & Keramikskolan på Bornholm og afsluttet min uddannelse fra Konstfack i Stockholm med en MFA. I dag arbejder jeg både med kunstglas og glasformgivning, hvor jeg bliver inspireret af de forskellige kulturer, som jeg har mødt og stadigvæk møder under min rejse.

Livslinjer
Livslinjer er et tema, som jeg arbejder meget med i min glas. På grund af min store intresse, for arbejdet med glas, har jeg rejst og arbejdet for flere glaskunstnere i Europa och Afrika. Under rejserne er jeg blevet venner med lokale mennesker. Disse venskab betyder meget for mig og selv om vi er langt fra hinanden, findes der stadigvæk et usynligt bånd, der holder os sammen.
Linjerne i mit glas er ett symbol på de evige bånd - med forskellige glastekniker som farvekombination, form og optik i materialet, viser jeg forskellige former for sammenhold, og de stærke bånd, som der bliver imellem mennesker - livslinjer.

Blæste værker
Pustet glas
Orange og grønlig Calabach er hver 30 cm høje. Den brune er 45 cm høj
Pris: 3.700,-kr. for hver af de 2 mindre og 5.300,-kr. for den helt store
 
Blæste værker
 

Til oversigt over kunstnere