Galleri Uggerby Galleri Uggerby

Uggerby: Tolstrupvej 1· Uggerby· 9800 Hjørring Tlf. 98 97 51 41
 
Lønstrup: Strandvejen 89· Lønstrup· 9800 Hjørring· Tlf. 40 52 51 42
 
Mikkalina Nordberg - FÆRØERNE

Mikkalina Nordberg - FÆRØERNE

Mikkalina Nordberg benytter sig af farverne i byen, lyset over fjorden og livet i fjeldene. Dette var den sanselige vugge hos det skabende barn Mikkalina Norðberg. Først med tekstiler og stoftryk, og siden hen med farverigt glas at trylle frem en stil og form, der spreder lys og glæde til hverdag og højtid. Mikkalina har altid været betaget af glasset. Dette hemmelighedsfulde og dragende spil mellem lys og skygge, farver og form.
Mikkalinas særpræg er, at hun på en sjælden enkel og humoristisk måde fanger den færøske stemning i alle regnbuens farver.
Udfordringen er at løfte det tunge glas op i lyset, som snefnug i luften. At overvinde tyngdekraften og finde muligheder i det umulige. Skære, smelte og forme efter egen fantasi, siger hun. - For glasset er svært at tæmme. Fra øjeblikket i ovnen, hvor det som en rødglødende masse flyder sammen til en ny form, indtil det timer senere står til at sprænges, og nedkølingen fører frem til det spændende øjeblik hvor resultatet skal vurderes.
Mikkalina er en autodidakt glasskærer på tredje år, dog med diverse glaskurser – senest hos Rudi Gritsh – en Østrigsk glasmester, og har hun sit værksted og udstilling I Torshavns midtby.
Mikkalina har udover 2 årlige udstillinger på Færøerne sammen med andre kunsthåndværkere, deltaget i Art Copenhagen 2010 og på Olajfestudstillingen 2011, (en årlig censureret udstilling) og har lige haft en separat udstilling i Torshavn.

Læs mere om Mikkalina Nordberg - FÆRØERNE her

78. Vædder fra Suderøya
Højde: 24 cm
Pris: 1.400,-kr.
 
78. Vædder  fra Suderøya
 
88. Fuglefjeld med søpapegøjer overalt -
Højde ca. 64 cm
Pris: 3.600,-kr.
 
88. Fuglefjeld med søpapegøjer overalt -
 

Til oversigt over kunstnere